Kun et steinkast unna Eidsvollsbygningen finner du "Biovac-kroken"

Langs en pittoresk grusvei i Eidsvoll kommune har naboer oppdaget verdien av samarbeid - også når det gjelder avløp.

I Eidsvoll kommune har det i den senere tid pågått en omfattende opprydning i spredt avløp. Det er på tide å rense avløpsvannet før det slippes ut i naturen. Noen har allerede fått pålegg fra kommunen om å oppgradere sine avløpssystemer, mens andre har valgt å være proaktive. Det gjelder spesielt naboene i det som nå er kjent som Biovac-kroken - et område hvor Biovac er det opplagte valget.

I dag har totalt har 10 husstander i denne idylliske grenda valgt å la avløpet sitt passere gjennom et Biovac minirenseanlegg. Det hele startet med ett renseanlegg i 2009 da en av beboerne valgte å oppgradere fra septiktank til renseanlegg. Biovac var da det naturlige valget. Naboen fulgte raskt etter.

Noen år senere ble det bygget noen nye hus, og nabolaget vokste. Til slutt endte 5 nye hus med totalt 8 boenheter å slå seg sammen og investerte i ett felles minirenseanlegg.

Alle husene er såpass nær hverandre at det å gå sammen om et felles renseanlegg var den mest økonomiske løsningen, spesielt siden vi ikke hadde mulighet til å koble oss til det offentlige avløpssystemet, sier David, en av anleggseierne.

Fellesanlegget er plassert på tomten til naboen i midten. En annen nabo utførte gravearbeidet for rørsystemet og byggegruben til renseanlegget. Å gjøre gravejobben selv kan være kostnadsbesparende, men det forutsetter at man har kunnskapen og kompetansen som kreves.

Vi fikk hjelp av Biovac til å søke om utslippstillatelse. De samlet inn all nødvendig dokumentasjon og sendte søknaden til kommunen, legger David til.

En av hovedgrunnene til at valget falt på Biovac, var den nære tilgangen til erfarne serviceteknikere. Hvis det oppstår feil på anlegget, gir Biovac en 24-timers hjelpegaranti.- Dette gir oss en stor trygghet. De stiller opp når det trengs, og tar serviceintervallene på alvor, sier en fornøyd David.

Når man går sammen om å dele et renseanlegg, kan det oppstå utfordringer angående hvem som skal være den juridiske eieren av anlegget. Vanligvis blir anlegget plassert på tomten til en av anleggseierne, og det er da vanlig at vedkommende signerer serviceavtalen og har det juridiske ansvaret for å administrere avtalen på vegne av alle anleggseierne. I de fleste tilfeller går dette knirkefritt, men uenigheter kan oppstå over tid. Naboforhold kan endres, hus kan bli solgt, og nye naboer kan komme til. Derfor kan det være lurt for anleggseierne å etablere et sameie som kan være den juridiske eieren.

Den lille Biovac-kroken i Eidsvoll kommune er et strålende eksempel på naboer som samarbeider for å løse avløpsutfordringen på en effektiv og bærekraftig måte.

Med Biovac minirenseanlegg har de funnet en pålitelig og kostnadseffektiv løsning som sørger for rensing av avløpsvannet før det returneres til naturen. Den nære tilgangen til erfarne serviceteknikere og Biovac's engasjement for kundesupport har bidratt til at naboene i Biovac-kroken kan føle seg trygge og godt ivaretatt. Dette initiativet til fellesskap viser viktigheten av samarbeid og bærekraftige løsninger for å oppnå en renere og mer miljøvennlig fremtid.

Kontakt Biovac i dag – vi hjelper deg å velge avløpsløsning

Biovac har lang erfaring i bransjen og leverer trygge produkter. Kontakt oss, så finner vi sammen en avløpsløsning som passer dine behov. 

MinirenseanleggSameie
Kun et steinkast unna Eidsvollsbygningen finner du "Biovac-kroken"

Langs en pittoresk grusvei i Eidsvoll kommune har naboer oppdaget verdien av samarbeid - også når det gjelder avløp. 

Les mer

MinirenseanleggSertifisering

Biovac - Den første i bransjen med sertifisert servicesystem og personsertifiserte serviceteknikere

Biovac feirer at vi har bestått SINTEF Certifications revisjon av vårt servicesystem. Dette gjør oss til den første i vår bransje som gjennomgår en slik omfattende evaluering. Resultatet er en anerkjennelse av vår forpliktelse til kvalitet og sikkerhet gjennom flere tiår.

Les mer

MinirenseanleggEtterpolering
UV uten gjengroing - Robust løsning for bakteriefjerning

I mer enn 40 år har Biovac vært en ledende pioner innen avløpsteknologi, og vi har observert et økende behov for effektive og enkle etterpoleringsløsninger. Vi er nå stolte av å introdusere det nyeste tilskuddet til vårt sortiment - Biovac UV-Syklon. 

Les mer