UV uten gjengroing - Robust løsning for bakteriefjerning

I mer enn 40 år har Biovac vært en ledende pioner innen avløpsteknologi, og vi har observert et økende behov for effektive og enkle etterpoleringsløsninger. Vi er nå stolte av å introdusere det nyeste tilskuddet til vårt sortiment - Biovac UV-Syklon. .

Med fokus på innovasjon og funksjonalitet, leverer Biovac en enestående og problemfri etterpoleringsløsning som skiller seg markant fra andre UV-anlegg på markedet.

En av de mest unike egenskapene ved Biovac UV-Syklon er at UV-lampene aldri er i direkte kontakt med avløpsvannet. Dette er en avgjørende fordel som eliminerer risikoen for gjengroing, som ofte er en vanlig utfordring med andre UV-anlegg.

Når lampene i andre systemer er i kontakt med avløpsvannet, oppstår belegg som gradvis reduserer renseeffekten. Dette betyr at lampene må rengjøres hyppig, noe som medfører både ekstra arbeid og driftsstopp. Med Biovac UV-Syklon kan du derimot glede deg over en kontinuerlig høy renseeffekt uten behov for hyppig rengjøring.

I tillegg til å eliminere gjengroingsproblemet, byr Biovac UV-Syklon på en rekke andre fordeler. Den unike malstrømsbevegelsen av avløpsvannet inne i kummen sikrer at hvert eneste vannmolekyl blir fullstendig belyst av UV-lampene. Dette optimaliserer renseprosessen og garanterer en grundig fjerning av bakterier. Med Biovac UV-Syklon kan du være trygg på at ditt avløpsvann blir behandlet på en effektiv og pålitelig måte.

Pakkeløsninger

Biovac UV-Syklon benyttes sammen med Biovac minirenseanlegg, og består av en trekamret slamavskiller og ferdig ombygget utløp tilpasset komplett UV-kum.

For å sikre brukervennlighet og pålitelighet, er Biovac UV-Syklon utstyrt med en standard alarmfunksjon. Dette gir deg ekstra trygghet og varsler deg om eventuelle feil eller avvik i systemet, slik at du kan handle raskt og forhindre eventuelle problemer

Kontakt Biovac i dag – vi hjelper deg å velge avløpsløsning

Biovac har lang erfaring i bransjen og leverer trygge produkter. Kontakt oss, så finner vi sammen en avløpsløsning som passer dine behov – med eller uten etterpolering. 

 

Hva er etterpolering?

Etterpolering er et ekstra rensetrinn som settes inn i etterkant av et avløpsrenseanlegg, dersom det kreves ekstra renseeffekt ut over det et godkjent renseanlegg klarer selv. For eksempel om det kreves høyere renseeffekt på fosfor og Bof 5 (95/95%) eller dersom det stilles krav til bakteriefjerning (under 1000tkb per 100ml).

Biovac har tre ulike etterpoleringsløsninger til bruk sammen med Biovac minirenseanlegg.

  • Slamsikring for tilbakeholdelse av slam og flytslam etter minirenseanlegg
  • Vannmettet EP - Etterpoleringsfilter for tilbakeholdelse av næringsstoffer
  • UV-Syklon - Etterpolering med UV-lys for bakteriefjerning

Man kan også etterpolere det rensede avløpsvannet i stedlige masser. Da er det viktig at man først utfører grunnundersøkelser for å avklare størrelsen/arealet i forhold til hvor mye vann som skal slippes ut. 

MinirenseanleggSameie
Kun et steinkast unna Eidsvollsbygningen finner du "Biovac-kroken"

Langs en pittoresk grusvei i Eidsvoll kommune har naboer oppdaget verdien av samarbeid - også når det gjelder avløp. 

Les mer

MinirenseanleggSertifisering

Biovac - Den første i bransjen med sertifisert servicesystem og personsertifiserte serviceteknikere

Biovac feirer at vi har bestått SINTEF Certifications revisjon av vårt servicesystem. Dette gjør oss til den første i vår bransje som gjennomgår en slik omfattende evaluering. Resultatet er en anerkjennelse av vår forpliktelse til kvalitet og sikkerhet gjennom flere tiår.

Les mer

MinirenseanleggEtterpolering
UV uten gjengroing - Robust løsning for bakteriefjerning

I mer enn 40 år har Biovac vært en ledende pioner innen avløpsteknologi, og vi har observert et økende behov for effektive og enkle etterpoleringsløsninger. Vi er nå stolte av å introdusere det nyeste tilskuddet til vårt sortiment - Biovac UV-Syklon. 

Les mer