AKTUELLE ARTIKLER OG PRESSEMELDINGER

Her vil du finne mye nyttig lesing om avløpsrensing, anleggsvarianter, nyheter om Biovac, etc..

Benytt filterfunksjonen for å finne frem til de temaene som interesserer deg.

Emne
MinirenseanleggSameie
Kun et steinkast unna Eidsvollsbygningen finner du "Biovac-kroken"

Langs en pittoresk grusvei i Eidsvoll kommune har naboer oppdaget verdien av samarbeid - også når det gjelder avløp. 

Les mer

MinirenseanleggSertifisering

Biovac - Den første i bransjen med sertifisert servicesystem og personsertifiserte serviceteknikere

Biovac feirer at vi har bestått SINTEF Certifications revisjon av vårt servicesystem. Dette gjør oss til den første i vår bransje som gjennomgår en slik omfattende evaluering. Resultatet er en anerkjennelse av vår forpliktelse til kvalitet og sikkerhet gjennom flere tiår.

Les mer

MinirenseanleggEtterpolering
UV uten gjengroing - Robust løsning for bakteriefjerning

I mer enn 40 år har Biovac vært en ledende pioner innen avløpsteknologi, og vi har observert et økende behov for effektive og enkle etterpoleringsløsninger. Vi er nå stolte av å introdusere det nyeste tilskuddet til vårt sortiment - Biovac UV-Syklon. 

Les mer

MinirenseanleggSameieBefaring
En suksesshistorie i avløpsrensing 

I den lille bygda Vannfjord står innbyggerne overfor en utfordrende situasjon. Kommunen har pålagt alle husstander som ikke er koble til offentlig avløp, om å oppgradere sine avløpssystemer.  

Les mer

Infiltrasjon
Biovac, din samarbeidspartner på avløpsløsninger - også infiltrasjonsanlegg

Mange steder i Norge er tradisjonell infiltrasjonsløsning den foretrukne løsningen for rensing av private avløp der man ikke kan koble seg på offentlig kloakk. 

Les mer

Avløpsvalg
Avløpsanlegget – Et valg for hele livet

Det finnes mange ting å tenke på når du skal skifte ut avløpet, og det kan være vanskelig å velge riktig. Vi går gjennom prosessen og kommer med smarte tips og råd før du gjør en av de viktigste investeringene i ditt liv.

Les mer

BiovacTryggMinirenseanlegg
Markedets mest generøse serviceavtale

Intervju med Anett Ingier Ottesen, Salgs- og Markedsdirektør i Biovac

Serviceavtalen er helt unik og ingen andre kan tilby det samme. I praksis betyr dette at dersom noe går i stykker etter garantiperioden, eller hvis det oppstår stopp i anlegget, dekker Biovac Trygg kostnadene.

Les mer

AvløpsvalgRenseprosess
Slik fungerer renseanlegget

Mange tror at minirenseanlegg er avanserte, ømfintlige og krever konstant overvåkning. Tvert imot så bygger moderne renseteknikk på enkle prinsipper og tilbyr maksimal kontroll på renseprosessen. Den aktive renseteknikken i et minirenseanlegg byr på helt andre muligheter.  

Les mer

RehabiliteringHovedrenseanlegg
En sparringspartner med gode løsninger 

Intervju med Eskil Møllegaard, Teknisk direktør i Biovac

At et kloakkrenseanlegg er gammelt behøver ikke være ensbetydende med at det må etableres et helt nytt anlegg. Nøkkelen er rehabilitering og løsninger der deler av de eksisterende anleggene gjenbrukes. 

Les mer

IndustriVannrensing
Biovac leverer system for resirkulering av vann til ledende norsk industribedrift

Biovac Environmental Technology AS (Biovac) har signert avtale om leveranse av et fullautomatisert resirkuleringsanlegg til en ledende norsk industribedrift.

Les mer

Hytteavløp
Tar høyde for spesielle forhold ved fjellets fot 

Foto: RAM Arkitektur AS, Lillehammer

Fjellpioneren Knud O. Vole bygde Juvasshytta i 1884, som overnattingssted for dagsturister til Galdhøpiggen, Nord-Europas høyeste fjell (2468.8 m). Det nye renseanlegget er etter alt å dømme Europas høyest beliggende anlegg basert på biokulturer.  

Les mer

HytteavløpMinirenseanlegg
Biovac renseanlegg øker standarden for hytteeiere 

Rune er nå i gang å skal realisere hyttedrømmen. Nok en gang har han funnet drømmetomten og da har et minirenseanlegg fra Biovac blitt et selvsagt valg.  

Les mer

Hytteavløp
Kloakkering av turisthytter

Turisthytter kan være en utfordring å kloakkere av forskjellige årsaker. Man må ta hensyn til plassering, synlighet, luktproblematikk samt dimensjonering, som sammen utgjør mange variabler. Biovac er en leverandør som kan ta hensyn til alle disse forholdene på en god måte. 

Les mer

Rehabilitering
Birketveit Renseanlegg

500 pe

Biovac prosjekterte inn et nytt renseanlegg for Birkeland kommune i eksisterende prosessbygg. Dette sparte kommunen for store summer.

Hovedrenseanlegg
Ytrehorn Renseanlegg

2260 pe

Biovac har i 2018 avsluttet montering og startet opp nytt hovedrenseanlegg for Hornindal Kommune. Prosessbygget til det gamle renseanlegget ble beholdt for å redusere byggekostnader.

LES MER

Rehabilitering
Nye Røysing Renseanlegg

SBR 0315, 000 pe

Tekst

LES MER

Containeranlegg
SALT

000 pe

SALT er mye. Ved åpningen var dette også verdens største sauna med en kapasitet opp til 100 personer i det største bygget. I tillegg har de fått på plass et storkjøkken. Med alt dette på plass, trenger man selvsagt sanitær og avløp.