Kloakkering av turisthytter

Turisthytter kan være en utfordring å kloakkere av forskjellige årsaker. Man må ta hensyn til plassering, synlighet, luktproblematikk samt dimensjonering, som sammen utgjør mange variabler.

Biovac er en leverandør som kan ta hensyn til alle disse forholdene på en god måte. 

Vi leverer renseløsninger som er nedgravd, og renseløsninger som kan plasseres oppå bakken i de tilfellene der det er vanskelig å grave ned, for eksempel på grunn av permafrost eller fjellgrunn. I tillegg kan alle våre løsninger modulbygges slik at de kan enkelt utvides dersom belegget øker over tid. 

Utstyrer den norske fjellheimen med renseanlegg

Biovac har gjennom mange år kloakkert flere turisthytter i den norske fjellheimen, blant annet Spiterstulen, Juvasshytta og Bessheim.

Juvasshytta har avløpsrenseanlegget plassert oppå bakken i et prosesshus grunnet permafrost. Spiterstulen benytter seg av et standard Biovac-anlegg der anlegget er plassert i et anleggsrom. Renseanlegget som har blitt installert på Bessheim er fra vår nye serie med store nedgravde avløpsrenseanlegg. 

Helautomatisert og arbeidsbesparende

Dersom en kunde regner med fremtidige utvidelser, vil dette bli tatt hensyn til i prosjekteringen både mekanisk, elektrisk og styringsmessig. 

Turisthytter ønsker som regel lite fokus på sitt renseanlegg, og er mer opptatt av turistbesøk og sine kunder. Det er nettopp derfor det er lurt å velge et Biovac-anlegg som er helautomatisert og krever lite tilsyn. 

Renseprosessen i våre renseanlegg kalles SBR med aktivt slam, og er den mest robuste prosessen man kan bruke ved varierende belastning og der store deler av året er uten tilførsel av kloakk. Et slikt avløpsrenseanlegg kan kunden «glemme» det meste av tiden, og er enkelt å drifte. 

Kontakt oss

Biovac har levert 250 større anlegg i Norge og resten av verden, og har en svært bred erfaring med forskjellige typer kundebehov. Trenger du løsninger for avløp? Ta kontakt med vår prosjektavdeling, så finner vi en god og problemfri løsning for ditt avløp. Ring oss på nummer 63 86 64 60, eller kontakt prosjektavdelingen i Biovac her.

MinirenseanleggSameie
Kun et steinkast unna Eidsvollsbygningen finner du "Biovac-kroken"

Langs en pittoresk grusvei i Eidsvoll kommune har naboer oppdaget verdien av samarbeid - også når det gjelder avløp. 

Les mer

MinirenseanleggEtterpolering
UV uten gjengroing - Robust løsning for bakteriefjerning

I mer enn 40 år har Biovac vært en ledende pioner innen avløpsteknologi, og vi har observert et økende behov for effektive og enkle etterpoleringsløsninger. Vi er nå stolte av å introdusere det nyeste tilskuddet til vårt sortiment - Biovac UV-Syklon. 

Les mer

MinirenseanleggSameieBefaring
En suksesshistorie i avløpsrensing 

I den lille bygda Vannfjord står innbyggerne overfor en utfordrende situasjon. Kommunen har pålagt alle husstander som ikke er koble til offentlig avløp, om å oppgradere sine avløpssystemer.  

Les mer

Små avløpsrenseanlegg ≤ 50 pe for rensing av avløpsvann fra hus og hytter. For inntil 10 boenheter (50 pe)

Store avløpsrenseanlegg > 50 pe. Både nyetableringer og rehabiliteringer. Fra 70 pe og oppover. Faller inn under kapittel 13 i Forurensningsforskriften.

Pumpestasjoner benyttes når du har behov for å flytte avløpsvann til kommunale eller private hovedledninger. Vi tilbyr også serviceavtale på våre pumpestasjoner gjennom vårt nettverk av serviceteknikere.